Jouwbaanpermissie.nl

Wat is baanpermissie?

Een paar jaar geleden was het zo als u wilde gaan golfen op een golfbaan in Nederland moest u in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs(GVB). Om het GVB te halen moest men eerst het theorie examen halen en daarna 4 of 9 holes lopen met een examinator. Nadeel van het oude systeem was dat golfers alleen maar aan het oefenen waren en niet de golfbaan in mochten. Daarom heeft de NGF het systeem 2 jaar geleden helemaal veranderd en golf vriendelijk gemaakt!

Hoe haal ik mijn baanpermisse?

Het is van belang voordat u golflessen gaat nemen de juiste professional en locatie uit te zoeken. Na een aantal golflessen te hebben gehad is het leuk om het geleerde in praktijk te brengen op de golfbaan. Zorg dat u zo snel mogelijk de baan in mag! Geef ook duidelijk uw wensen aan en overleg met de professional. Neem ook wat lessen samen met de pro in de baan aandachtspunten zijn dan coursemanagement.

Theorie examen

Om uw baanpermissie te halen moet u eerst slagen voor het ngf theorie examen. De golfbaan of professional organiseerd speciale regelavonden waar u aan mee kunt doen. Tijdens de avonden worden de regels en etiquette uitgelegd en kunt u proefexamens maken. Ook kunt u tegenwoordig online oefenexamens maken via verschillende websites. Ons advies maak 1 oefenexamen per dag om u goed voor te bereiden.

Waar bestaat het examen uit?

Het theorie examen duurt 60 minuten en bestaat uit 30 vragen het is een schriftelijke (multiple-choice). De vragen gaan over meest voorkomende spel situaties en etiquette. In totaal zijn er 19 vragen over de golfregels, 10 vrage over de etiquette en 1 stablefordvraag. Om te slagen moet u minimaal 23 goed hebben en u mag geen regelboeken gebruiken tijdens het examen.

Waar kan ik spelen?

Na het behalen van het theorie examen geeft de professional akkoord en ontvangt u een ngf baanpermissie pas. Met deze pas kunt u spelen op de golfbaan waar u lid bent het is ook mogelijk om op andere golfbanen te spelen door heel Nederland. De NGF heeft een speciale website ontwikkeld waar u simpel de banen kunt zoeken waar gespeeld kan worden met een baanpermissie. De website is waarkanikgolfen.nl

Golflessen nemen

Als u een beginnende golfer bent is het van belang om te zorgen dat u een perfecte grip, aim en set-up heeft. Dit kan alleen als u golflessen neemt van een erkende Pga Professional. Golflessen zorgen ervoor dat u constanter gaat spelen en dat u minder fouten maakt op de golfbaan. Ook gaat u zelf uw fouten herkennen en kunt u samen met de lesgevende professional er aan werken en verbeteren. Golfles nemen is van belang als u een singel handicapper wilt worden.